Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2011. Szeptember 04. 07:19, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Rengett a föld Pakson

Rengett a föld Pakson

Erős hanghatással járó, ám kis intenzitású földrengést észleltek szombaton Paks közelében - közölte a Magyar Tudományos Akadémia szeizmológiai főosztálya.

Az erőműben nem, Németkéren azonban néhányan érezték a Richter-skála szerinti 2,8-as erősségű rengést.

A földmozgás szombat délelőtt, Pakstól mintegy 8-10 kilométerre történt, fészke pedig 10 kilométeres mélységben lehetett- közölte a hirado.hu. Tolna megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Paksról nem érkezett jelzés, a város melletti Németkér lakói azonban hallották és érezték is a jelenséget: a helyi független polgármester, Horváthné Gál Erika szerint többen robbanásszerű hangot hallottak, majd rövid időre mozgásba jöttek a kis üvegtárgyak, s rezegni kezdtek az ablakok is. A rengés alacsony amplitúdójúnak számít – a 2,8-as szintet sok esetben csak az állatok veszik észre, az emberek nem.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség /archívum

Címkék: földrengés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket