Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2017. December 12. 05:01, kedd | Belföld
Forrás: mti

Javítóintézeti fiúkat zaklatott egy nevelő Nagykanizsán

Javítóintézeti fiúkat zaklatott egy nevelő Nagykanizsán

Kiskorú veszélyeztetésével vádolnak egy férfit, aki homoszexuális kapcsolatra próbált rávenni 15-17 éves fiúkat a nagykanizsai javítóintézetben - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

A férfi év elején alig két hónapig dolgozott az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) debreceni javítóintézetének nagykanizsai telephelyén nevelőként. Márciusban munkaidejének lejárta után megkereste az egyik 17 éves fiút, megjegyezte, hogy jó teste van, szeretne vele megismerkedni, és intim kérdéseket tett fel neki.

Miután a fiú jelezte a történteket a nevelőjének, az intézet vezetője vizsgálatot indított. Kiderült, hogy a férfi több fiúnak is tett homoszexuális célzásokat, rendszeresen bejárt például a zuhanyozójukba, amikor fürödtek, és más módon is zaklatta őket.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség vádirata szerint a férfi súlyosan megsértette a foglalkozási szabályokat, az Emmi rendelkezéseit, valamint a munkaköri leírásában foglaltakat, és veszélyeztette a fiatalkorú fiúk erkölcsi, érzelmi fejlődését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 03. 08:13, szerda | Belföld

Megtalálták a Tiszában elmerült három ember holttestét

Megtalálták a Tisza tokaji szakaszán elmerült három ember holttestét - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden délután.

2024. Július 03. 08:12, szerda | Belföld

Meteorológia: az ötödik legmelegebb június volt az idei

Az idei június középhőmérséklete országos átlagban 21,6 Celsius-fok volt, amely 1,8 fokkal haladja meg az 1991-2020 közötti évek átlagát, ezzel az ötödik legmelegebb június lett 1901 óta

2024. Július 02. 08:17, kedd | Belföld

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Kijevben

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat