Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2016. Február 07. 12:13, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - fotó:hirado.hu

Illegális bevándorlás - nem tud létrejönni az egységes Európa

Illegális bevándorlás - nem tud létrejönni az egységes Európa

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint az illegális migráció kérdésében nem tud létrejönni az egységes Európa, miközben az unión kívül mindenki más meg tudja védeni magát.

A szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában elmondta, bár az unió tesz kisebb lépéseket, de ezek nem elégségesek,és az egész balkáni térség nagy bajban van, mert nem volt felkészülve a migránsáradatra.

Nógrádi György szerint a horvát menekültügyi rendszer 24 óra alatt összeomlott, Macedónia "koldusszegény ország", ahol egyre nagyobb az albánok aránya, Szerbiában ugyancsak nagy a szegénység, ebben a környezetben az Iszlám Állam többször toborzott már sikeresen. Hozzátette: ebben a folyamatban az egész térség vesztes, mert, aki belekerül, az nem tud jól kijönni belőle.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 08:54, szombat | Belföld

Lezárják Ferencváros egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt

Lezárják a főváros IX. kerületének egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt szombaton, a korlátozások érintik a Rákóczi híd és a Déli összekötő vasúti híd forgalmát is.

2024. Október 05. 08:50, szombat | Belföld

Fővárosi Közgyűlés - Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a fővárosi frakciók

Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a Fővárosi Közgyűlés képviselőcsoportjai, amelynek vezetői a testület pénteki alakuló ülésen fejtették ki ezzel kapcsolatos elképzeléseiket.

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.