Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2024. Szeptember 06. 08:19, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Erdőtűz Vasban - Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók

Erdőtűz Vasban - Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók

Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók Vas vármegyében, ahol Csönge térségében csütörtökön előbb az aljnövényzet, illetve a bozótos kapott lángra.

A tűz később a közeli fenyőerdőt is elérte, az érintett terület nagysága 250 hektár volt - közölte az MTI-vel a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Balogh Eszter főhadnagy elmondta: a tüzet csütörtök éjfél előtt néhány perccel körülhatárolták, a helyszínen azóta is dolgoznak, jelenleg 14 szerrel 38 tűzoltó végzi az utómunkálatokat. Még izzó részeket hűtenek, azt szeretnék megelőzni, hogy a területen újraéledjen a tűz.

Hozzáfűzte: a sárvári erdészettől és az Őrségi Nemzeti Parktól is érkeznek majd szakemberek, akik terepjárókkal járják be a területet, segítve a kutatást, illetve a drón is újra felszállt, így a magasból is figyelik a fejleményeket.

Balogh Eszter szerint az utómunkálatok hosszabb ideig is eltarthatnak.

Címkék: erdőtűz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.

2024. Október 04. 07:45, péntek | Belföld

Szárazabbra fordul az idő október első hétvégéjén

2024. Október 04. 07:44, péntek | Belföld

Szijjártó Péter : Németország budapesti nagykövete súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe

Németország budapesti nagykövete tegnapi beszédében hazánk szuverenitását sértő módon, súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe - írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Október 04. 07:43, péntek | Belföld

Elindult a Digitális Állampolgárság Program

A kormány elindította a Digitális Állampolgárság Programot, amellyel - többek között - már mobiltelefonon is lehetséges személyazonosságot igazolni