Városlista
2024. szeptember 25, szerda - Eufrozina

Hírek

2024. Szeptember 25. 13:28, szerda | Sport
Forrás: Korda Racing

Dobogós helyezések és értékes pontok Nyirádon

Dobogós helyezések és értékes pontok Nyirádon

Hosszú szünet után Nyirádra tért vissza a magyar bajnokság mezőnye, és a Korda Racing is visszatért a „régi” kerékvágásba, a Rallycross Európa Bajnokság után újra hat versenyautóval szállt harcba a bajnoki pontokért.

Dobogós helyezések és értékes pontok Nyirádon

Hosszú szünet után Nyirádra tért vissza a magyar bajnokság mezőnye, és ezzel együtt a Korda Racing is visszatért a „régi” kerékvágásba, a Rallycross Európa Bajnokság után újra hat versenyautóval szállt harcba a bajnoki pontokért.

Ahogyan az várható volt, a Nyirádi Rallycross Aréna sok versenyzőt vonzott a magyar bajnokság és Közép-Európa Zóna Kupa soron következő állomására, túlzás nélkül állítható, hogy az idei szezon eddigi legerősebb mezőnye gyűlt össze a vörös katlanban. A leglátványosabb változást talán a királykategóriában és a Super1600-asoknál lehetett érezni, itt a csúcsra járatott magyar mezőny mellé, Csehországból, Lengyelországból Ausztriából és Litvániából is érkeztek kihívói a magyar versenyzőknek.

Az Európa Bajnokságon elért harmadik helyezés után Benyó Máté célkeresztjében a magyar bajnoki cím áll, a győzelemért érkezett Nyirádra. Máté hibátlanul és remek tempót autózott, fantasztikus csatákat vívott a hétvége szinte valamennyi futamában, ezúttal azonban nem bírt Kárai Tomival, a döntő futamban a második helyet szerezte meg, amellyel a szezonzáró szlovákiai futam előtt a bajnokság élén áll.

Parádésan kezdett Kovács Sámuel a Super1600-as kategóriában, a szombati nap végén két kvalifikációt követően az élről várta a folytatást a 11 fős nemzetközi mezőnyben. Vasárnap aztán a harmadik futamban összeakadt egy versenytársával, és bár folytatni tudta a versenyt, jelentős hátrányt szerzett. Az elődöntő nem a várakozásoknak megfelelően sikerült, de végül döntős pozíciót ért, ahol Sami az utolsó körben technikai probléma miatt kiállni kényszerült.

Benyó Máté: „Az első helyért mentünk Nyirádra, de sajnos be kellett érnünk a dobogó második fokával. Azt gondolom jó hétvégénk volt, kiegyensúlyozottan teljesítettünk, és a csapatom és én is mindent megtettünk a minél jobb eredmény érdekében. Talán egyedül a Q1 miatt maradhat bennem hiányérzet, ott nem tudtunk a nekünk kedvező futamból első helyen eljönni az első kanyarban, ami miatt a korai joker mellett döntöttünk. Ebből kifolyólag kellett kettő kör, hogy visszakerüljek az élre és a saját tempómat tudjam autózni. Ami azt gondolom gyorsnak is bizonyult, de annyi időt vesztettem el az első két körben, hogy futamidőben csak a második helyre tudtam bejönni, 0.8 másodperccel Kárai Tamás mögé. Onnantól fogva a kettes kockából indultam az összes futamon és habár jó rajtjaim voltak, de annyival egyszer sem tudtam jobban eljönni, hogy kívülről én forduljak el elsőként. Így a forgatókönyv mindig ugyanaz volt, igyekeztem Kárait nyomás alá helyezni, és jokerrel alávágni, de nem hibázott és a jokerre is azonnal válaszolt a következő körben. Jó munkát végeztek egész hétvégén a csapatával, gratulálunk nekik!
Ami minket illet, a győzelem ugyan elmaradt, de nem lehetünk túlságosan csalódottak a második hellyel sem. Nagyon jó tempónk volt egész hétvégén egy erős közép-Európai mezőnyben, és az autó is remekül működött. A fő célunkat pedig teljesítettük, hiszen a kihagyott osztrák fordulót követően visszavettük a magyar bajnoki értékelésben az első helyet, a szezonzáró forduló előtt.
Nagyon köszönöm a Korda Racing remek munkáját, ugyan éreztük Erik és Spici hiányát, de azt gondolom mindent sikeresen megoldottunk, amiért büszke vagyok a csapatra!
Szurkolóinknak pedig nagyon köszönjük a sok támogatást, ismét remek hangulatot teremtettek számunkra!”

Kovács Sámuel: „Hétvégén Nyirádon rendezték meg a magyar és közép-európai zóna bajnokság utolsó előtti futamát, ahol egy brutálisan erős nemzetközi mezőny állt rajthoz a kategóriánkban. A szombati nap jól indult: az első előfutamban kemény csatákba keveredtünk, ami sok időt elvett, így az 5. helyen végeztünk. A második előfutamban viszont már sikerült saját ritmusban autózni, és a 2. helyen zártunk, ami azt jelentette, hogy szombat után vezettük az összetett értékelést. Vasárnap sajnos már nem alakult minden ennyire simán. A 3. előfutamban rögtön a rajt után összeakadtam egy másik pilótával, ami miatt visszaestünk a mezőny végére, és így csak a 4. helyen álltunk az előfutamok után. Az elődöntőben nem volt meg a várt tempó, de a 3. helyen továbbjutottunk a fináléba. A döntőben megvolt a tempónk, hogy jó eredményt hozzunk, és az elsőkörös joker után meg is kezdtük a felzárkózást, de sajnos egy váratlan technikai probléma miatt ki kellett állnunk.
Mindenesetre hatalmas köszönet a Korda Racing csapatának a fantasztikusan felkészített autóért és a remek hétvégi hangulatért!”

A Korda Racing együttműködő partnerei: Keviép Kft., Corax-Bioner Zrt, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Harmata-94 Kft., Labo WTC Hungary Kft.

http://facebook.com/kordaracingHU

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:42, szerda | Sport

Orosz Pál: a cél az Európa-ligában a továbbjutás

A sportvezető az m4sport.hu-nak adott interjúban elmondta, a papírforma alapján nem az FTC az esélyes.

2024. Szeptember 23. 12:45, hétfő | Sport

Szabó Bende összetett harmadik lett az Euro Trophy-n!

Óriási élmény és felejthetetlen érzelmek azok, amiket Bende érzett már a megérkezéskor a pályára Lonatoba.