Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Április 29. 11:44, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Budapestre érkezik a labdarúgó Eb-trófea

Budapestre érkezik a labdarúgó Eb-trófea

A napokban a magyar fővárosba érkezik az Henri Delaunay Kupa, amelyet a részben a budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság győztese érdemel ki.

Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöke szerdán az M1 aktuális csatornán elmondta, a trófeát - amely három napot tölt majd Magyarországon - a magyar válogatott tagjai is megtekinthetik, emellett néhány sajtóeseményen mutatják be, illetve több nevezetes budapesti helyszínen fényképezik.

"Ez Budapestnek és a magyar futballnak is egyfajta hírverés, és kissé kezdhet talán úrrá lenni rajtunk az Eb-láz is. Az az Európa-bajnokság, amelyre a kelleténél többet vártunk, már csak egy karnyújtásnyira van" - jegyezte meg Szöllősi György.

A kontinensviadalt június 11. és július 11. között Budapesten, Londonban, Münchenben, Bakuban, Szentpéterváron, Rómában, Koppenhágában, Bukarestben, Amszterdamban, Glasgow-ban és Sevillában rendezik. A magyar fővárosban a Puskás Aréna három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket