Városlista
2024. október 6, vasárnap - Renáta

Hírek

2012. Április 21. 07:07, szombat | Belföld
Forrás: mno / MTI

200 kilométer magasan vált le

200 kilométer magasan vált le

Oroszország legénység nélküli űrhajót bocsátott fel a világűrbe pénteken, amely 2,5 tonnányi üzemanyagot, élelmiszert és ivóvizet szállít a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) – közölte a Roszkoszmosz orosz űrhivatal.

A Szojuz hordozórakéta a terveknek megfelelően emelkedett a magasba a kazahsztáni Bajkonur űrközpontból, majd körülbelül 200 kilométer magasban levált a teherszállító űrhajóról.

A Progressz M–15M típusú űrhajó kétnapos út után kapcsolódik az űrállomáshoz, ahol hat – orosz, amerikai és holland – űrhajós várja.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 08:54, szombat | Belföld

Lezárják Ferencváros egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt

Lezárják a főváros IX. kerületének egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt szombaton, a korlátozások érintik a Rákóczi híd és a Déli összekötő vasúti híd forgalmát is.

2024. Október 05. 08:50, szombat | Belföld

Fővárosi Közgyűlés - Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a fővárosi frakciók

Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a Fővárosi Közgyűlés képviselőcsoportjai, amelynek vezetői a testület pénteki alakuló ülésen fejtették ki ezzel kapcsolatos elképzeléseiket.

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.