Városlista
2024. június 26, szerda - János

Hírek

2022. Január 20. 11:01, csütörtök | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

20 év után fogták el a késelőt

20 év után fogták el a késelőt

Egy 2001-ben történt emberölés kísérletének gyanúsítottját vette őrizetbe a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya kedden.

Kecskeméten a Halasi úti társasházaknál megtámadtak egy akkor 27 éves nőt 2001. április 11-én este. Az asszonyt egy ismeretlen az épület végén lévő hulladékgyűjtő konténernél a földre rántotta, majd egy késsel többször megszúrta – közölte a rendőrség.

Az áldozat csak a szerencsének köszönhette az életét: kiabálni kezdett, amit két férfi meghallott, ezért azonnal a segítségére siettek. A támadó ekkor elmenekült.

A nyomozók a helyszíni szemle során minden lehetséges bizonyítékot összegyűjtöttek, valamint kihallgatták a tanúként szóba jöhető embereket. Megtalálták a közelben az elkövetés eszközét, egy fekete nyelű kést is, azonban az elkövető kiléte nem derült fény, így a nyomozást lezárták.

A történteket azonban nem felejtették el; időről időre elővették a nyilvántartásba vett ügyet, és újabb bizonyítékok után kutattak. Ennek eredményeként olyan szakértői véleményeket sikerült beszerezni, amelyek alapján a nyomozást tovább folytatták, majd kedden 5 óra 45 perckor elfogták az emberölés bűntett kísérletével gyanúsítható K. István kecskeméti lakost.

A jelenleg már 36 éves férfit a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 26. 09:30, szerda | Kék hírek

Egyhetes razziát tartott a rendőrség, tizennégy embert gyanúsítanak emberkereskedelemmel

Tizenhét sértettet azonosítottak és tizennégy embert hallgattak ki gyanúsítottként emberkereskedelem miatt egy egyhetes rendőrségi akcióban, amelyet június elején tartottak az Europol, a Frontex és az Interpol szervezésében

2024. Június 25. 10:39, kedd | Kék hírek

Egy holland üvegházban fogtak el egy, a körözési toplistán szereplő magyar nőt

Egy holland üvegházban fogtak el egy, a körözési toplistán szereplő 41 éves magyar nőt - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kedden a police.hu oldalon.

2024. Június 25. 10:36, kedd | Kék hírek

Vonatokon, pályaudvarokon tart 24 órás ellenőrzést csütörtök reggeltől a rendőrség

Egy európai akció keretében tart ellenőrzést a rendőrség csütörtök reggeltől péntek reggelig vonatokon és pályaudvarokon - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata kedden a police.hu oldalon.

2024. Június 24. 12:24, hétfő | Kék hírek

Meghalt a vonattal ütköző autó mindhárom utasa Méránál

Mindhárom utasa meghalt annak az autónak, amely személyvonattal ütközött hétfő reggel a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Méra közelében - közölte a MÁV Zrt. a Facebook-oldalán.